Camping de la Plage van boerderij tot 4 sterren camping


In het dorp La Trinité sur Mer was eens... een boerderij, die gesitueerd was aan de Atlantische kust. Door deze gunstige ligging, kwamen er af en toe mensen langs de deur met de vraag of dat ze mochten kamperen in het weiland. Het werd steeds drukker op het weiland, dus besloten de ouders van de huidige eigenaar van hun nevenactiveit hun hoofdactiviteit te maken. En zo werd de boerderij in 1953 offiëel een camping.


In 1955 wordt de eerste sanitaire voorziening gecrëerd, en komt er een winkel waar boerderijproducten worden verkocht. De winkel wordt opgeheven in 1957. Op 200 meter buiten de camping komt een nieuw gebouw met kruidenierswinkel met zelfbediening en een bar. Vandaag de dag staat deze nog op dezelfde plek.

Verder verbeteringen van de camping vinden plaats in 1965, de sanitaire voorzieningen worden vergroot en een boerderijgebouw wordt omgetoverd tot ontvangstruimte/vergaderzaal, receptie en warme douches (al toen werd rekening gehouden met comfort). Al deze werkzaamheden leveren in 1966 een klasse 1 categorie op, en in 1970 wordt de camping met 4 sterren geklasseerd.
In 1972 wordt een midgetgolf en tennis gebouwd. Vervolgens komt er in 1976 een tweede sanitaire voorziening bij, en krijgt de camping de omvang die ze nu heeft. De bar en winkel worden gerenoveerd in 1978. Daarnaast komt er een ruimte voor afhaalmaaltijden bij en een creperie. In 1980 komt er een tweede tennisveld.
In 1986 wordt de camping overgenomen door de huidige eigenaar (zie foto, het jongtje). Het eerste vermaak – beter bekend in frankrijk als animation - gaat van start in 1987. Het jaar daarop wordt begonnen met de renovatie van de sanitaire voorziening met onder andere de renovatie van het dak van het eerste toilet in 1992.

De klanten kunnen in 1990 voor het eerst een duik nemen in het zwembad en krijgen meer comfort door de komst van de eerste mobilhomes. De receptie verhuisd in 1994 naar de ingang van de camping, zijn huidige plek. Na vele jaren verandert de creperie in een restaurant. In 1999 komt er een nieuwe speeltuin en is er een extra luxe: het bubbelbad. Nieuwe waterglijbanen komen er in 2003 en een andere gedeelte van de sanitaire voorzieningen wordt vernieuwd.

De foto hiernaast is gemaakt in 1978, op de foto kunt u een Nederlandse familie zien, die nog steeds onze camping bezoekt.

Zoals u ziet vooruitgang vindt plaats met de jaren. De camping voert elk jaar verbeteringen door. Zo ook dit jaar, benieuwd welke? Dit kunt u lezen in de blog van volgende week.


Als u nog vragen, suggesties en/of opmerkingen heeft kunt u dit via onze blog laten weten. Alvast een prettig weekend gewenst en tot volgende week,

Groeten,

Bram van Camping de la Plage

Reacties

Populaire posts van deze blog

SLECHT WEER IN BRETAGNE ???

HOE VANG IK SCHELPDIEREN EN SCHAALDIEREN IN ZUID-BRETAGNE?

Wat betekent Ker in het Bretons?