Proeven van specialiteiten en lekkernijen in Bretagne - Cider, bier en wijn
De komende bloggen zijn een must voor lekkerbekken en fijnproevers. Ik maak u wegwijs en vind de beste plekjes voor u in Morbihan en op korte afstand van de camping. Deze keer de beste adressen voor het proeven van Bretonse lokale dranken.
La maison du cidre
Bron: museeducidre.com |
Het betaald bezoek begint met een expositie over de appel en de belangrijke rol van bijen (een levende bijenkorf - achter glas). Als u over het erf loopt ontdekt u de unieke collectie van werktuigen en gereedschappen van vroeger voor het fabriceren van appelcider en lambig.
Bron: museeducidre.com |
Aan het einde van het bezoek, kunt u 4 verschillende ciders proeven en/of appelsap en appelsap met bubbels. De appelcider kunt u eveneens proeven bij onze welkomstborrel!
Openingstijden van het museum en de boetiek:
April tot oktober: alle dagen van 10.00 - 12.30 u.; 14.30 - 18.30 u. Gesloten op zondag.
Juli en augustus: 10.00 – 18.30 u. Zon- en feestdagen: 10.00 - 12.00 u.; 15.00 - 18.00 u.
Bron: museeducidre.com |
Mogelijkheid om in de boomgaard te picknicken.
Toegang voor gehandicapten.
Huisdieren aan de lijn geaccepteerd.
Adres
La maison du cidre
Route de Lann-Vrihan
(RD 780 - Axe Vannes-Sarzeau - Rond point du Hézo)
56450 Le Hézo
E-mail: lamaisonducidre@orange.fr
Website: www.museeducidre.com
Tel.: 0033 (0)2 97 26 47 40
Brasserie Mor Braz - Bier met als ingrediënt zeewater.
Bron: savourezlabretagne.com |
Adres
Brasserie Mor Braz
Zone artisanale Saint Léonard
4 rue Ampère
56450 THEIX
Tel : 02.97.42.53.53
Caveau du Vigneron - Bonnet-Huteau Vignerons
Bron: bonnet-huteau.com |
Bron: bonnet-huteau.com |
Bonnet Huteau
Le caveau du vigneron
2 route de Quéhan, Rond Point du Kernivilit
56470 Saint-Philibert
Tel. 0033 (0)2 97 35 11 62
http://www.bonnet-huteau.com/
E-mail: bonnethuteau@gmail.com
Yec’hed mat! (Proost! in het Bretons)
Bram van Camping de la Plage
Reacties