Proeven van specialiteiten en lekkernijen in Bretagne - Cider, bier en wijn



De komende bloggen zijn een must voor lekkerbekken en fijnproevers. Ik maak u wegwijs en vind de beste plekjes voor u in Morbihan en op korte afstand van de camping. Deze keer de beste adressen voor het proeven van Bretonse lokale dranken.

La maison du cidre

Imkers
Bron: museeducidre.com
Bezoek het cidermuseum en proef  Bretonse appelcider. Ontdek in een authentiek kader in 'La maison du cidre' hoe cider op ambachtelijk wijze wordt geproduceerd met de techniek van vandaag. In dit museum komt aan bod: de herkomst van het telen van appels, distillatie en alle etappes van het fabriceren van cider.

Het betaald bezoek begint met een expositie over de appel en de belangrijke rol van bijen (een levende bijenkorf - achter glas). Als u over het erf loopt ontdekt u de unieke collectie van werktuigen en gereedschappen van vroeger voor het fabriceren van appelcider en lambig.


Bron: museeducidre.com
De kinderen kunnen; vergezeld van een mascotte een parcours volgen van de diverse stadia van de productie van appelsap...

Aan het einde van het bezoek, kunt u 4 verschillende ciders proeven en/of appelsap en appelsap met bubbels. De appelcider kunt u eveneens proeven bij onze welkomstborrel!

Openingstijden van het museum en de boetiek:
April tot oktober: alle dagen van 10.00 - 12.30 u.; 14.30 - 18.30 u. Gesloten op zondag.
Juli en augustus: 10.00 – 18.30 u. Zon- en feestdagen: 10.00 - 12.00 u.; 15.00 - 18.00 u.

Cider werktuigen
Bron: museeducidre.com
Laatste bezoek om 11.00 uur 's morgens en 's middags om 17.00 uur.

Mogelijkheid om in de boomgaard te picknicken.

Toegang voor gehandicapten.

Huisdieren aan de lijn geaccepteerd.

Adres
La maison du cidre
Route de Lann-Vrihan
(RD 780 - Axe Vannes-Sarzeau - Rond point du Hézo)
56450 Le Hézo
E-mail: lamaisonducidre@orange.fr
Website: www.museeducidre.com
Tel.: 0033 (0)2 97 26 47 40

Brasserie Mor Braz - Bier met als ingrediënt zeewater.

Brouwerij Mor Braz
Bron: savourezlabretagne.com
Op slechts korte afstand van de Golf van Morbihan wordt de brouwerij 'Mor Braz' gerund door een echtpaar. Zij maken bier met ondermeer als ingrediënt zeewater. Vandaar de naam Mor Braz wat in het Bretons grote zee betekent. De bieren smaken zacht en licht en worden gewaardeerd vanwege hun orginele geur en smaak. Bezoek de brouwerij en proef van hun unieke Bretonse bier. Uitsluitend op afspraak op donderdag en vrijdag om 16.00 uur.

Adres
Brasserie Mor Braz
Zone artisanale Saint Léonard
4 rue Ampère
56450 THEIX
Tel : 02.97.42.53.53

Caveau du Vigneron - Bonnet-Huteau Vignerons

Bonnet-Huteau
Bron: bonnet-huteau.com
Houdt u van wijn, breng dan een bezoek aan de Caveau du Vigneron in Saint-Philibert. Deze wijnkraam is eigendom van de familie Bonnet-Huteau. Zij produceren al 4 generaties lang wijnen. Hun domein ligt in het hart van de wijngaarden van Muscadet (op 20 km afstand van Nantes). Proef van de biologische geproduceerde wijnen zoals Muscadet, Pinot Gris, Rosé en Carbenet. Open van 1 mei tot 31 oktober.



Caveau du Vigneron - Saint-Philibert
Bron: bonnet-huteau.com
Adres:
Bonnet Huteau
Le caveau du vigneron

2 route de Quéhan, Rond Point du Kernivilit
56470 Saint-Philibert
Tel. 0033 (0)2 97 35 11 62
http://www.bonnet-huteau.com/
E-mail: bonnethuteau@gmail.com   


Yec’hed mat! (Proost! in het Bretons)



Reacties

Populaire posts van deze blog

SLECHT WEER IN BRETAGNE ???

HOE VANG IK SCHELPDIEREN EN SCHAALDIEREN IN ZUID-BRETAGNE?

Wat betekent Ker in het Bretons?