Proeven van specialiteiten en lekkernijen in Bretagne - Oesters

De komende bloggen zijn een must voor lekkerbekken en fijnproevers. Ik maak u wegwijs en vind de beste plekjes voor u in morbihan en op korte afstand van de camping. Deze keer de beste adressen voor het proeven van oesters in Bretagne.

De oesterroute

Huitres Henry
Bent u gek op oesters, schaal- en schelpdieren? Dan vindt u op nog geen 15 autominuten drie bekende oesterkwekerijen elk met hun eigen specialiteiten, waar u tegen betaling kunt proeven.

 

Chez Jaouen

Net over de Pont van Kerisper (brug) in La Trinité sur Mer vindt u in Saint-Philibert aan de linkerkant 'Chez Jaouen'. Met uitzicht op de rivier van Crach kunt u hier in de middag genieten van een zeebanket afkomstig uit eigen kweekijvers. Eet zoveel als u wilt. Ook is er de mogelijkheid om mossels met friet te eten. 'S avonds is het
Zeebanket bij Chez Jaouen
alleen mogelijk 's via de menukaart te bestellen. Voor de kinderen is er een kindermenu en een speelplek met glijbanen.

Adres:
Chez Jaouen
Kernivilit (dichtbij de brug van Kérispert)
56470 Saint-Philibert
Reserveren:  0033-(0)2 97 30 00 24
Website: http://jaouenaquaculture.objectis.net/la-degustation-de-fruits-de-mer-chez-Jaouen

La Maison de Quintin

Huîtres La Perle de Quéhan
Op een steenworp afstand van 'Chez Jaouen' vindt u La Maison de Quintin ook wel bekend onder de naam 'Huîtres La Perle de Quéhan'. Hier kunt u terecht voor rauwe, gekookte, gevulde schaal- en schelpdieren, gerookte vissen en verschillende zelfgemaakte visbereidingen uit hun kwekerij.

Tijdens het hoogseizoen zijn de openingstijden 's middags tussen 12.00 – 15.00 uur en 's avonds tussen 18.00 – 21.00 uur. Buiten het hoogseizoen alleen vrijdag 's avonds en zondag 's middags.




La Maison Quintin
Adres:

La Maison Quintin
7 Route de Quehan
56470 Saint-Philibert
Reserveren: 0033 (0)2 97 55 01 94
E-mail: laperledequehan@gmail.com
Website: http://laperledequehan.com/


HUITRES HENRY BIO

Als u op dezelfde route van La Maison de Quintin doorrijdt komt u bij Henry. Deze oesterkweker bestaat al vijf generaties lang en is de eerste en enige waar de oester het label bio heeft gekregen. U kunt hier elke dag oesters, schelp- en schaaldieren proeven. Verwacht hier geen culinaire hoogstandjes maar pure  producten van de zee, zonder bijproducten zoals friet, vlees en overige. Vooraf reserveren noodzakelijk.

De winkel is geopend 7 dagen per week het gehele jaar door van 9 tot 19.00 uur (20.00 uur in de zomer). De oesters  Henry zijn ook verkrijgbaar in de vishal van Auray in de ochtend op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Adres:
Huitres Henry
Luffang
56950 Crac'h
Website: https://www.huitres-henry.com/
Reserveren: 0033 (0)2 97 56 32 20

Ontdek de oesterparken

Als u een oesterpark van dichtbij wil bekijken dan kunt u een 2 uur durende boottocht in de Golf van Morbihan maken met Ivan Selo (vijfde generatie oesterkweker). Hij vertelt in het het Frans over het leven van een oester, zijn leefomgeving en de werking van het ecosysteem.

Oesterparken
De boot waarmee u de oesterparken bezoekt is voorzien van een elektrische motor (daardoor stil en respectvol voor de omgeving), ligstoelen, lage tafels, een toilet, en een toegang voor mensen met een lichamelijke handicap. Aan de onderkant van de boot zit een klein raampje waarmee u uitzicht heeft op de onderwaterwereld.

Diegene met veel moed kan uit de boot stappen en proberen het werk van een oesterkweker uit te voeren. De boottocht eindigt met het proeven aan boord.

Adres:
AU RYTHME DES MAREES - HUITRES LA TOULVERNE
Pointe de Toulvern
Ivan Selo - Au rhytme des marées
56870 Baden
Reserveren noodzakelijk: 0033 (0)297570019 of 0033 (0)604596828
Website: https://www.aurythmedesmarees.fr/

Je vous souhaite une bonne dégustation. Ik wens u een goede proeverij. Op onze website nog andere culinaire tips.

Bram van Camping de la Plage

Reacties

Populaire posts van deze blog

SLECHT WEER IN BRETAGNE ???

HOE VANG IK SCHELPDIEREN EN SCHAALDIEREN IN ZUID-BRETAGNE?

Wat betekent Ker in het Bretons?