LA SEMAINE DU GOLFE (Week van de Golf van Morbihan)

Aanstaande maandag van 18 mei tot en met zondag 24 mei is er 'La semaine du Golfe'. Dit festival is een must voor elke zeil/bootliefhebber. Alweer de achste editie, dit evenement is in het leven geroepen om de traditionele scheepvaart niet te vergeten. In totaal zijn er deze week duizend zeilschepen te bewonderen. Gerangschikt in zeven groepen:

1 jollen (klein roei of zeilvaartuigen);
2 zeil-roei boten tussen de 3 en 5 meter;
3 de traditionele pleziervaart met een houten constructie;
4 de klassieke plezievaart (jachten) meer dan 8 meter lang;
5 de pleziervaart uit de jaren 60 en 70;
6 werkboten (o.a. vissersboten);
7 de klassieke pleziervaart minder dan 8 meter.

Vijftien havens worden aangedaan door de verschillende zeilgroepen.

Naast boten kunt u deze week talrijke exposities bezoeken en wandelaars kunnen zich inschrijven voor diverse tochten op de internetsite van la semaine du Golfe.

Woensdagavond zullen meer dan 40 bands optreden in de 14 deelnemende gemeentes. U kunt genieten van traditionele zeemansliederen, keltische muziek, Franse liederen en bluesmuziek. Muziek voor elk oor en elke voet, want het wordt een echte Fest-Noz (feestnacht)!

La 'Grande Parade' vindt plaats op zaterdag 23 mei. Deze grote optocht bestaat uit de verschillende boten die voorheen apart voeren. Om 14:30 vertrekken 1000 zeilboten in vier groepen vanuit het zuid oosten (tussen le Petit Mont et le Grand Mont) richting de ingang van de golf. Elke groep wordt begeleid door 2 spectaculaire zeilschepen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van La semaine du Golfe.

Mocht u in de buurt zijn, mis dit evenement dan niet...

Groeten,

Bram van Camping de la Plage

Reacties

Populaire posts van deze blog

SLECHT WEER IN BRETAGNE ???

HOE VANG IK SCHELPDIEREN EN SCHAALDIEREN IN ZUID-BRETAGNE?

Wat betekent Ker in het Bretons?