Tour de France 2021 – La Trinité sur Mer

In 2021 op 26 juni start de 108ste editie van de Tour de France in Bretagne (Brest-Landerneau).

Het department Morbihan wordt tijdens de derde etappe op 28 juni aangedaan. Het parcours is 182 kilometer lang en gaat van Lorient naar Pontivy.


Na slechts 36 kilometers komen de wielrenners vanuit Carnac via de D186 (Rue Men Du) La Trinité sur Mer binnengereden. Op dat moment is de afstand tussen het grootste wielren-evenement van Frankrijk en onze camping slechts 500 meter. Vervolgens gaat de rit verder en volgt de afdaling ‘La Descente des Américains’ met zijn scherpe haarspeldbocht.  Het wielrenparcours gaat langs de kade (Cours des Quais) en verlaat La Trinité sur Mer via de brug van Kerisper  richting de gemeente van Saint Philibert.

De Tour de France en Morbihan

Sinds het onstaan van de Tour de France in 1947 hebben er 24 etappes in Morbihan plaatsgevonden met zeven etappesteden: Auray, Lanester, Lorient, Plouay, Plumelec, Vannes en Sarzeau. De laatste etappe in Morbihan was in 2018. Het is voor de eerste keer dat La Trinité sur Mer deel uit maakt van de Tour de France.

Lorient - Pontivy Bron: https://www.letour.fr/

Wil jij de Tour de France op 28 juni in La Trinité sur Mer bekijken en zoek je nog een plek om te overnachten ? Reserveer dan bij Camping de la Plage

En voor diegene die graag in gesprek gaat met de lokale bevolking over wielrennen, hierbij nog enkele bekende Morbihanese wielrenhelden :  Warren Barguil (Hennebont), Jean Gainche (Remungol), Pierre Le Bigaut (Guémené-sur-Scorff), Jean Le Guilly (Le Faouët), François Mahé (Arradon) en Joseph Morvan (Moustoir-Ac).

Wielrenfanaten noteer de datum 28 juni 2021 alvast in de agenda. De Tour de France-karavaan staat gepland om 12:20 uur en de renners om 14 uur in La Trinité sur Mer.
 

We hebben nu nog diverse kampeerplekken en stacaravans beschikbaar. Maar reserveer snel, want op = op.

Alvast fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar toegewenst.
 

Bram van Camping de la Plage

Reacties

Populaire posts van deze blog

SLECHT WEER IN BRETAGNE ???

HOE VANG IK SCHELPDIEREN EN SCHAALDIEREN IN ZUID-BRETAGNE?

Wat betekent Ker in het Bretons?