Toerisme Morbihan

Morbihan een populaire vakantiebestemming in Frankrijk

In 2018 werd Morbihan door maar liefst 4,8 miljoen toeristen bezocht. Hiermee staat dit department op de vijfde plaats in de ranglijst van meest bezochte departementen in Frankrijk (Franse klanten, bron: TNS Sofres) Dit is hoog als u weet dat er in totaal 101 departementen zijn.

Morbihan is...

- 905 km kustlijn.
Ile d'Arz -  © Le Gal Yannick
- een groot natuurlijk park verspreidt over 29 gemeentes.
- 3250 hectare aan natuurgebieden.
- 400 km aan fietspaden en groene routes.
- 2700 km aan wandelpaden.
- nummer 1 als nautische bestemmig in Frankrijk.

Morbihan heeft...

- een hondertal aan nautische evenementen.
- 4 bekende navigatieplekken: de Golf van Morbihan, Baai van Quiberon, de ankerplaats van Lorient en de rivier la Vilaine.
- een veertigtal eilanden in de Golf van Morbihan.
- 4 eilanden in de Atlantische Oceaan: Belle île en Mer, Houat, Hoedic en Groix.
- meer dan 60 evenementen en festivals.
- 4 thalassos.
- 30 parken.
- 2000 Megalitische sites.
- 200 Atracties.
- 9 Golfbanen.

Wat maakt Morbihan zo bijzonder? Het landschap, zijn historisch- en cultureel erfgoed en zijn stranden en steden. Op het gebied van Nautisme is het zelf de eerste bestemming in Frankrijk.


Op bovenstaande afbeelding is te zien dat het gebied Auray – Quiberon het drukst bezocht is. Niet geheel verwonderlijk gezien zijn gunstige geografische ligging. Bovendien bieden de vele bezienswaardigheden in deze regio voor ieder wat wils. Omdat u waarschijnlijk niet maanden vakantie heeft en het beste mee wil pikken geef ik hier de highlights van de regio Auray – Quiberon en omstreken. Vervolgens klikt u op een van de onderwerpen als meer informatie wilt hebben.

Watersporten


Zeilen in Morbihan

Liefhebbers van nautisme komen aan hun trekken in Morbihan. De regio van Auray-Quiberon ligt bij twee bekende navigatplekken namenlijk de Golf van Morbihan (één van de mooiste baaien ter wereld) en de Baai van Quiberon. Het Mekka van zeilen is La Trinité sur Mer. Vele beroemde zeilwedstrijden beginnen of eindigen in deze plaats. In de haven kunt u vaak grote trimarans aanschouwen. In Morbihan vinden het het hele jaar door een hondertal nautische evenementen plaats zoals La Semaine du Golfe (de week van de golf), ça cartonne, le tour de belle île, etc...

Surfspots in Morbihan

Kitesurfen in Plouharnel © Morbihan tourisme - Marc Schaffner
Is golfsurfen meer wat voor jou, ga dan voor de beste surfspots van Morbihan naar Plouharnel of het schiereiland van Quiberon.

Suppen, kanoën en wind- en kitesurfen in Morbihan

De Golf van Morbihan is de ideaale plek voor suppen en kanoën. Let wel op er staan stevige stromingen in de Golf. Liefhebbers van wind- en kitesurfen kunnen terecht in Erdeven.

Zwemmen aan één van de mooiste stranden in de Baai van Quiberon

Geeft u meer de voorkeur aan zwemmen en luieren bekijk dan de top 5 van mooiste stranden in de baai van Quiberon.

Wandel en fietsen in Morbihan

Fietstocht in la Trinité sur Mer © Morbihan tourisme - Marc Schaffner
Bent u een fietser, maak dan gebruik van 400 km aan fietspaden en groene routes. Als u geen fiets Fietsverhuur is op de camping mogelijk. Als u zeker wilt zijn van de beschikbaarheid, reserveer dan fietsen vooraf. Morbihan is ook een ideale plek voor wandelaars. In totaal zijn er meer dan 2700 km aan paden voor kleine en grote wandelingen. De bekende Europese Wandelroute E9 gaat ook door Morbihan en is één van de elf lange-afstandsroutes. Het GR34 kustpad – Sentier des Douaniers - maakt onderdeel uit van deze route die bij ons voor de camping ligt. In de buurt vindt u ook het wandelcircuit van de vennen en het pad van de megalieten.
heeft geen probleem.

Culterele evenementen in Morbihan

De interceltique nacht van Lorient @www.festival-interceltique.bzh
Als u de Bretonse dans en muziek wilt meemaken ga dan naar Festival Interceltique van Lorient. Dit is met zo'n 750 000 bezoekers het grootste Keltische festival in Bretagne. Ga terug naar het verleden gedurende het evenement Fêtes historiques in Vannes. Of geniet van Jazz in Vannes en bewonder de verschillende kapellen tijdens Détour d'Art. Naast deze bekende evenementen zijn er lokale Fest-Noz (feestavond met Bretonse dans) en Fest-Deiz (feestdag) en nog vele andere festiviteiten. Op diverse plaatsen in Morbihan kunt u op 13, 14 juli en 15 augustus vuurwerk kijken.

Attracieparken en museums voor families in Morbihan

Dierenliefhebbers kunnen genieten in het dierenpark van Branfère of de Zoo van Pont-Scorf. Als je Fôret Adrenaline de moeite zeker waard. De bekendste museums leuk voor kinderen zijn het zeilmuseum Cité de la voile en de onderzeeër Flore of bezoek eens het Kasteel van Suscino of van Josselin. Meer activiteiten, binnenactiviteiten en buitenactiviteiten en recreatie kunt u op onze webpagina vinden.
Klimbos Foret Adrenaline
vissen wilt bekijken ga dan naar  het aquarium van Vannes. Op korte loopafstand vind je ook een vlindertuin. Met kinderen is een bezoek aan Le Petit Délire een must of het pretpark Kingoland. Voor de wat oudere kinderen is het klimpark

Leuke stadjes in Morbihan

Als u in Morbihan bent zijn de volgende steden zeker een bezoek waard: La Trinité sur Mer, Carnac en wat verder Quiberon en Auray met de haven van Saint Goustan en Vannes.

De best bezochte attracties en bezienswaardigheden in Morbihan (2018)

Dierenparken en aquarium
Dierenpark van Branfère (282 200 bezoekers)
Zoo van Pont-Scorf (200 000 bezoekers per jaar)
Aquarium van Vannes (97 000 bezoekers)

Atractieparken in Morbihan
KART 56 – PLOEMEL (90 000 bezoekers)
Tropische park Saint-Jacut-les-Pines  (88 250 bezoekers)
Kingoland (88 000 bezoekers)
Le Petit Délire  (74 000 bezoekers per jaar)

Kastelen in Morbihan

Kasteel van Suscino (110 440 bezoekers)
Château de Josselin (40 000 bezoekers)

Zeilmuseum Moribhan
Cité de la voile (76 000 bezoekers)
De onderzeeër Flore (65 300 bezoekers)

Mocht u onze prachtige omgeving willen bezoeken, boek dan snel nog een mobilhome of kampeerplek.

Tot ziens,

Bram van Camping de la Plage





Reacties

Populaire posts van deze blog

SLECHT WEER IN BRETAGNE ???

HOE VANG IK SCHELPDIEREN EN SCHAALDIEREN IN ZUID-BRETAGNE?

Wat betekent Ker in het Bretons?