Openbaar vervoer naar Bretagne - La Trinité sur Mer

Camping de La Plage in La Trinité sur Mer ligt op een kleine duizend kilometer rijden van Amsterdam. Zonder files doet u er gemiddeld 10 uur over om bij onze camping te komen. De meeste klanten kiezen voor deze vervoerswijze. Voor diegenen die niet over een auto beschikken of geen zin hebben om zelf te rijden zijn er diverse alternatieven mogelijk. Om het gemakkelijker te maken voor de autoloze vakantieganger heb ik de diverse transportmogelijkheden op een rijtje gezet. Ik heb als vertrekpunt Amsterdam genomen.

Met het vliegtuig naar Bretagne

De drie dichtsbijzijnde vliegvelden in de buurt van Camping de la Plage in La Trinité sur Mer zijn Lorient, Nantes en Rennes. Het vliegveld van Lorient laat ik buiten beschouwing vanwege de hoge vliegticketprijzen en omdat dit een indirecte vlucht is via Parijs.

Directe vlucht Amsterdam - Rennes

directe vlucht Amsterdam  - Rennes
Bron: www.luchtvaartnieuws.nl
Een directe vlucht vanaf de hoofdstad van Nederland naar Rennes duurt anderhalf uur. Als u op het vliegveld in Rennes aankomt reist u via het treinstation St-Jacques-de-la-Lande in iets meer dan 2 uur tijd met de trein naar Auray. U wisselt van trein bij Gare de Rennes.

Directe vlucht Amsterdam - Nantes

Een directe vlucht van Amsterdam naar Nantes duurt 1 uur en 40 minuten. Op het vliegveld gaat u met een pendelbus naar het station van Nantes (20 minuten reistijd). Vanaf la Gare de Nantes gaat u met de TGV of gewone trein in 1 uur en 40 minuten naar Auray.

Trein Amsterdam - Auray

In minder dan 7 en half uur kunt u met de trein van Amsterdam naar Auray reizen. U neemt dan in Amsterdam de Thalys naar Parijs. Na een rit van 3 en half uur staat u op het station van Parijs - Gare du Nord. Vanaf hier reist u met Metrolijn 4 in 25 minuten naar station Parijs Montparnasse - Bienvenue.

Thalys en TGV bij Gare du Nord in Parijs
© 2006 Mathieu Costecalde
Reken op 1 uur overstaptijd vanwege het lopen naar en van het perron. Houd hier rekening mee wanneer u uw trein boekt. Om de reis wat spoediger te laten verlopen kunt u al in de Thalys de metrotickets kopen.
Vanaf Parijs Montparnasse rijdt u met de TGV in 2 uur en 45 minuten naar Auray. Op het station van Auray neemt u de bus naar La Trinité sur Mer, hier later meer over.


 

 

Bus Amsterdam - Vannes

© Bruno Corpet (Quoique)
Wanneer u veel tijd over heeft en goedkoop uit wil zijn is de bus het voordeligst. Echter u bent dan
meer dan 24 uur onderweg. Als alles meezit dan kunt u tot wel 100 € per persoon besparen. U komt aan bij het treinstation van Vannes en vervolgens gaat u met de trein naar Auray.


 

 

 

 

Bus Auray - La Trinité sur Mer

Vanaf Auray gaat een bus (ligne 1/ lijn 1) naar La Trinité sur Mer, met een trajectduur van ongeveer 30 minuten. Deze gaat meerdere keren per dag en op zon- en feestdagen 4 keer. Na een wandeling van 1 kilometer staat u in ongeveer 13 minuten op de camping.

Buslijn 1 Auray - La Trinité sur Mer
Buslijn 1 Auray - La Trinité sur Mer

Met het vliegtuig, trein of bus naar Bretagne

Als u voor snelheid gaat dan is het vliegtuig de beste optie. Kies voor het vliegveld van Rennes want vliegtickets hiervoor zijn over het algemeen goedkoper dan voor Nantes. De totale reisduur naar de camping met het vliegtuig is minder dan 6 uur. Met de trein bent u er in minder dan 9 uur. Een uitstekend alternatief voor diegenen die niet van vliegen houden. De prijs tussen deze twee vervoersmiddelen is nagenoeg gelijk. Vakantiegangers met veel tijd en die niet bang zijn van een reis van meer dan 24 uur nemen de bus van Amsterdam naar Auray.

Ter plaatse


Wandelen

Sentier des Douaniers - GR34 kustpad
Sentier des Douaniers - GR34 kustpad
Als u op de camping bent, wilt u zich waarschijnlijk ook verplaatsen. Als u van wandelen houdt, kunt u volop genieten. Een gedeelte van de GR34 route loopt achter langs de camping. Dit kustpad is ook wel bekend onder de naam 'Sentier des douaniers' (pad van de douanebeambten). Naast deze wandelroute zijn er nog drie andere wandelpaden in La Trinité sur Mer: Circuit des Marais (kwelders), Circuit de la Campagne Trinitaine (platteland),  Circuit du bourg (dorpswandeling). Het centrum van La Trinité sur Mer ligt op 15 minuten lopen van de camping. Tijdens uw verblijf op Camping de la Plage kunt u een plattegrond met wandelpaden afhalen bij de receptie.

Fietsen

Baai van Quiberon met de fiets
Baai van Quiberon met de fiets
Wij verhuren kwaliteitsfietsen voor een correcte prijs. Als u deze ruim van tevoren boekt, profiteert u ook nog eens van een superaanbieding. Naast de gewone fietsen, verhuren wij ook elektrische fietsen. Op ongeveer 500 meter van de camping loopt een fietspad naar Carnac. Daarnaast zijn er diverse andere fietsmogelijkheden.

 

 

 

Trinibus en buslijn 1

Trinibus
Trinibus
Halverwege de maand juli tot half augustus is er de Trinibus. Deze gratis pendelbus rijdt overdag van de camping naar La Trinité sur Mer en weer terug. De opstapplaats ligt recht tegenover de camping. Als u wat verder wilt reizen of buiten het hoogseizoen dan kunt u gebruiken maken van de betaalde buslijn 1. De halte rotonde Kerouff ligt op ongeveer 1 kilometer afstand van de camping. Busroute en -tijden op aanvraag verkrijgbaar bij de receptie.

Een autoloze vakantie in Bretagne

Ik hoop dat u door deze informatie beter op de hoogte bent van de vervoersmogelijkheden. Wij wensen u een fijne autoloze vakantie toe.

Met vriendelijke groet,

Bram van Camping de la Plage







Reacties

Populaire posts van deze blog

SLECHT WEER IN BRETAGNE ???

HOE VANG IK SCHELPDIEREN EN SCHAALDIEREN IN ZUID-BRETAGNE?

Wat betekent Ker in het Bretons?