Festiviteiten en evenementen in La Trinité sur Mer mei-juni


Mocht u in mei of juni naar La Trinité sur Mer komen dan heeft u hier alvast een agenda van alle activiteiten en evenementen in La Trinité sur mer. In mei en juni valt er al veel te beleven. Wanneer u nog niet heeft gereserveerd dan kan naast deze agenda, het vaak al goede weer, en de aantrekkelijke prijs van uw accommodatie een doorslag geven om naar La Trinité te komen. Wist u dat du voor een verblijf van een week in een stacaravan tijdens het laagseizoen maar de helft betaalt van het tarief wat u in het hoogseizoen zou betalen?

MEI

5 - 8 mei - ArMen Race 

Deze zeilwedstrijd wordt georganiseerd door La SNT en Yacht Club de France in La Trinté sur mer tijdens het pinksterweekend van 5 tot 8 mei.

Bron http://www.armenrace.fr/
De race bestaat uit twee parcours
L'ArMen Race - (320 zeemijlen): la Trinité-sur-mer, occidentale de Sein (dichtbij de vuurtoren van Ar Men), Belle Île, Yeu en terug naar de haven van La Trinité.
La nuit de l’ArMen - (130 zeemijlen): la Trinité-sur-mer, Groix, marque au large des Glénan, Belle île, Hoëdic en terug naar de haven van La Trinité. Deze zeilrace wordt afgelegd zonder halt en is toegankelijk voor amateur- en beroepszeilers. 

Nieuw in 2016
Wedstrijd Monotype (boten met eenzelfde romp) – Yacht Club de France
Een soort etape zoals in de tour de France met een nacht op zee. Daarnaast een 'parcours banaan' in de Baai van Quiberon. Een 'parcours banaan' houdt in dat er op een lijn loodrecht op de wind wordt gevaren naar een boei in de as van de wind, waar men om heen vaart. Om de 5 minuten vertrekt een zeilboot. De vaartuigen varen een aantal ronden, voor het overschrijden van de finishlijn. De race is toegankelijk voor iedereen. De boot: 'Grote verrassing'. Een floot van monotypen van 25 boten wordt verwacht.


Bron: Armenrace.fr
Bron http://www.armenrace.fr/
Programma ArMen Race
Donderdag een vrijdag: La Nuit de L'Armen
Zaterdag: Parcours banaan
Zondag: prijsuitreiking – Algemeen klassement en student/universiteit

Info op de website van de Armenrace

14 – 16 mei - Feest in La Trinité sur Mer

Een vrolijk dorpsfeest met activiteiten in de straatjes van het centrum.

21 – 28 mei - Mini en Mai

Mini en Mai in La Trinité sur Mer een zeilwedstijd met het boottype Mini (zeilwedstrijdboten met een lengte van 6,5 meter) een race van 500 zeemijlen in de oceaan.
Info op de website van SNT-Voile

JUNI

3 - 12 juni - Le Festival des très courts (festival van zeer korte filmpjes)

Les voiles de la baie
Bron: http://www.snt-voile.org/

In het kader van het international festival van korte opnames, zijn filmvertoningen te zien in La Trinité sur Mer in de zaal van St Joseph.

Een 'Très Court' is een zeer kort filmpje van maximaal 3 minuten met uitzondering van titel en aftiteling. Fictie, animatie, micro-documentaire, videoclip, video blog ... Alle genres komen aan bod. Een audio-visueel formaat in volle expansie, vooral op tv en internet op tablets en mobiel, waarbij het bekijken van zeer korte video onderdeel is van de nieuwe toepassingen.

Très Court International Film Festival is een evenement zonder grenzen, met vertoningen over 9 dagen gelijktijdig in bijna honderd steden in Frankrijk en in 23 andere landen.
Het hoofdprogramma van het festival is de internationale concurrentie, vijftig films minder dan 3 minuten met de beste en meest kortste van de wereldwijde audiovisuele productie van het jaar.

Info op de website Le Festival des très courts

4 juni - Les voiles de la baie - De zeilen van de baai

Grote en populaire regatta voor zeilboten langer dan 6 meter in de Baai van Quiberon met een parcours van 37 zeemijlen.

12 juni - Ça Cartonne

Ca Cartonne - Christian M. Photographie
Op 12 juni varen in een vriendelijk en feestelijke sfeer zelfgemaakte kartonnen bootjes in de oude haven van La Trinité sur Mer.
Het idee van Ça Cartonne is onstaan op de Noord-Amerikaanse universiteiten. De professors wilden de creativiteit van hun leerlingen stimuleren en hen aanmoedigen om te werken aan de concepten van stabiliteit en drijfvermogen. De professoren stelden hen voor om kartonnen boten te vervaardigen en een wedstrijd te organiseren met de prototypes. Naast karton, mochten ze lijm, tape en verf gebruiken.

Ca Cartonne - Christian M. Photographie
In 2013 stak dit vreemde idee de oceaan over en meerde aan in de haven van Douarnenez, waar de eerste editie plaats vond. In la trinité sur Mer verwelkomen we voor de tweede maal dit evenement tot grote vreugde van jong en oud!

Mijn collega Christian fotografeert veel in zijn vrije tijd. Vorig jaar was hij bij het evenement Ça cartonne aanwezig. Hieronder enkele foto's.  Op de facebookpagina kun je meer foto's van Christian bekijken. Meer informatie over het evenement op Çà Cartonne.

Exposities


Half juni tot oktober - Escales Photos

Ca Cartonne - Christian M. Photographie
Het fotofestival heeft twee tentoonstellingen in de buitenlucht in het centrum van La Trinité sur Mer die u de charmante straatjes laten (her)ontdekken.

Info op de website Escales Photos

Een permanente tentoonstelling op de pier van  Caradec

Talrijke wedstrijdboten zijn aangemeerd in La Trinité-sur-Mer. Ontdek ze - hun kenmerken en race-programma's - op de pier Caradec.

  Expositie in de hal van het stadhuis

Ca Cartonne - Christian M. Photographie
In het gemeentehuis van La Trinité sur Mer is er elke maand een andere kunstenaar die zijn schilderijen exposeert in de hal van het stadhuis. U heeft gratis toegang tot deze tentoonstelling tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Mocht u zelf nog andere activiteiten of evenementen in La Trinité sur Mer weten die nog niet beschreven zijn dan hoor ik het graag.


Alvast een fijn en zonnig weekend toegewensd.

Bram van Camping de la Plage

Reacties

Populaire posts van deze blog

SLECHT WEER IN BRETAGNE ???

HOE VANG IK SCHELPDIEREN EN SCHAALDIEREN IN ZUID-BRETAGNE?

Wat betekent Ker in het Bretons?