Fotoreportage: hoe wordt een stacaravan verplaatst?

Beste lezer,

Nog de beste wensen voor 2016. Hopelijk hebben jullie genoten van de feestdagen. Het was hier in Bretagne erg nat, maar dat is niks ongewoons voor de maand december. De meeste regen valt in de winter, waardoor de vakantieganger in de zomer en lente kan genieten van droog en mooi weer. Wil je weten hoe het ook al weer zat met het klimaat van Zuid Bretagne, lees dan mijn artikel over het weer in Zuid Bretagne.

Dit jaar heb ik kerst met de schoonfamilie bij ons thuis gevierd, één dag maar,want in Frankrijk vieren ze alleen de eerste kerstdag. Maar wel gegeten voor 2 dagen, de weegschaal liegt hier niet over! Het nieuwe jaar ben ik in gefeest met een stel vrienden en voor je het weet zit je weer op bureau.

Dit jaar krijgen we maar liefst 8 nieuwe mobilhomes. Voor de kerstvakantie zijn de oude mobilhomes van de camping gehaald. Hierbij stap voor stap een fotoreportage hoe dit in zijn werk gaat. 

Er was eens in het zonnige La Trinité sur Mer....................een oude stacaravan.



In de warme maar vochtige winter werd besloten door de directie, dat de mobilhome niet meer voldeed aan de kwaliteitseisen van de camping. Weg ermee. Zo gezegd, zo gedaan! Abracadabra ik wou dat de kampeerplek leeg was en ploef.









Jammer genoeg is het niet zo simpel. De mobilhome wordt eerst van de kampeerplek gehaald en gestut op een betonblok.




De stacaravan wordt vervolgens voortgetrokken door een tractor.


Twee collega's geven aanwijzing aan de chauffeur van de tractor. Dit is een van de moeilijkste punten om de mobilhome door de ingangspoort te loodsen.



Nu gaat het er om spannen. Een foute manoeuvre en de dakgoot of het dak wordt beschadigd.





Bijna er doorheen...



Met succes is de mobilhome door de poort gekomen.

 


Nu wordt de stacaravan, naar de parkeerplaats gebracht. Daar wordt hij opgehaald door een transporter en krijgt deze een nieuwe plaats op een andere camping.




In totaal is ongeveer 2 uur nodig om de mobilhome van zijn kampeerplek tot op de parkeerplek te krijgen. De werkzaamheden zijn  het los halen van de bekabeling en afvoeren, het voorbereiden voor het verplaatsen en uiteindelijk het traject per tractor. 

Een vervolg van deze reportage komt er zodra de nieuwe mobilhomes worden geinstalleerd.


Tot binnenkort, groetjes van

Bram van Camping de la Plage

Reacties

Populaire posts van deze blog

SLECHT WEER IN BRETAGNE ???

HOE VANG IK SCHELPDIEREN EN SCHAALDIEREN IN ZUID-BRETAGNE?

Wat betekent Ker in het Bretons?