Stand up paddling in La Trinité sur Mer

Hawai-Waikiki Beach-Stand up Paddle
Stand up paddle boarden (ook wel suppen genoemd) is nu mogelijk in de haven van La Trinité sur Mer. Voor diegene die niet op de hoogte zijn van deze nieuwe trend hierbij wat uitleg. Suppen is ontstaan uit de surfcultuur en ontdekt door de Hawaiianen. Onder meer bekend onder de naam Ku Hoe He'e Nalu wat betekent: staan, peddelen en windsurfen. Deze watersport beoefen je dus al staand op een brede surfplank met een peddel.

Suppen hoe de je dat?

De boarden zijn groot en hebben dus veel drijfvermogen. Daarom is het eenvoudig te leren, 5 minuten zijn al voldoende. Het is leuk, gezond en sportief, maar je dient wel over evenwichtsgevoel te beschikken. De peddel helpt bij het in balans blijven op de plank. Hiermee maak je vaart en kom je vooruit al zijn er geen golven. De sport kun je op zee maar eveneens op de rivier beoefenen.
Stand up paddling Crac'h - Trinité sur Mer



Stand up paddling op de rivier van Crac'h

Wil je op een orginele manier van de natuur genieten en de omgeving ontdekken, dan is de volgende tocht misschien iets voor je. Het startpunt: de haven van La Trinité sur Mer. Tussen de zeilboten vertrek je richting de rivier van Crac'h. Welke voor het grootste gedeelte beschutting biedt tegen de wind behalve onder de brug van Kerisper. Het parcours duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Tijdens het 10 kilometer lange traject komt u langs bos, mooie huizen en oesterbanken. Genoeg leuke plekken om lekker te picknicken. Als de afstand te lang is, kun je ook kiezen voor de kortere versie, door verder op de rivier te beginnen. Ga dan te water aan de rivierkant van Crac'h tussen de oesterkwekerijen. Een langere route is mogelijk van het strand van Kervilen rechstreeks vanaf Camping de la Plage of bij het strand van Men er Bellec (Saint Philibert). De laatst genoemde variant verdubbelt de afstand van de tocht: namelijk 20 kilometer.
Twee kaarten van de tochten:
La Trinité-sur-mer
Saint Philibert

Tips

Stand up paddling in Bretagne
De ideale omstandigheid: vertrek bij hoogtij om vervolgens bij laagwater terug te komen. Opgelet, bij grote getijverschillen, kan de stroming sterk zijn. Actuele getijdeninformatie vindt u op  website van de haven van La Trinité sur Mer: http://maree.info/103.

Mocht je zin hebben om deze tocht te doen en nog niet over een Stand up paddle board beschikken huur deze dan bij Nautic Sport aan de kade van La Trinité-sur-mer : 35 cours des Quais, tel : +33 (0)2 97 30 10 00.

Neem een plank met een lengte tussen de 299 cm en 384 cm en met een minimale breedte van 76 cm. Hoe breder het bord hoe meer stabiliteit. De juiste afmeting van de peddel  bereken je door je eigen lengte te nemen plus 15 centimeters. 

Wil je alvast een voorproefje nemen, bekijk dan deze stand up paddle video op de rivier van crac'h.

Tot supziens,

Bram van Camping de la Plage

Reacties

Populaire posts van deze blog

SLECHT WEER IN BRETAGNE ???

HOE VANG IK SCHELPDIEREN EN SCHAALDIEREN IN ZUID-BRETAGNE?

Wat betekent Ker in het Bretons?