Nederland eregast bij La semaine du Golfe (week van de Golf)

De zevende editie staat voor een gedeelte in het teken van de Nederlandse scheepvaart. Nederland is van 6 tot en met 12 mei eregast van la semaine du Golfe.
La Semaine du Golfe Morbihan

Meer dan 50 boten uit Pays-Bas (Holland) doen mee aan dit spektakel. Waaronder een dertigtal zeilschepen kenmerkend voor de tradititonele scheepvaart in Nederland: Tjalk, Schouw, Schokker, Fries Jacht en een exceptionele groep met  Friese Tjotters.  Zij zullen samen een optocht houden met de beroemde stoomboot Hydrograaf uit Amsterdam (bouwjaar1909 -1910).

Wil je alle Nederlandse boten goed bekijken en meer weten over de maritieme cultuur en geschiedenis dan moet je beslist op 9 mei naar de stad Vannes gaan. Dit is de "Journée (dag) Pays-Bas – La soirée néerlandaise" (Nederlandse avond) ofwel een dag gewijd aan de Nederlandse scheepvaart en alles er omheen.

In de haven van Vannes is er met een oppervlakte van meer dan 1000 m²  een Nederlandse 'stadje' waarin alle facetten van de Nederlandse Martiem worden vertegenwoordigd: scheepsbouw, maritieme kennis, kunst en handwerk, muziek, workshops voor kinderen, producten en etens- specialiteiten. Het dorpje is geopend vanaf 10 uur 's-ochtend tot het vallen van de nacht van woensdag tot zaterdag.

Ook op andere plekken in de stad is er genoeg te doen: in de haven, aan de wal, het office du toerisme van Vannes (VVV) en op het water.

Enkele belangrijke data om te noteren:

Maandag 6 mei van 14:30 – 15:30:  Parade d'ouverture  (Openingsparade)

Dinsdag 7 mei:  Mardi de l'Ile d'Arz  (De dinsdag van het eiland Ile d'Arz')
Tientallen schepen leggen aan bij dit eiland voor een picknic  in een bebost weiland wat uitkijkt over het strand. Vergezeld van zeemansliederen, Bretonse dansen en Nederlandse muzikanten.

Donderdag 9 mei:  "Journée "Pays-Bas" – La soirée "néerlandaise" in Vannes
Hydrograaf




Vrijdag 10 mei:  Escale et animations à Crac'h   (Aanleg en animaties in Crac'h)
Een vloot van  kleine roei-zeilschepen legt aan in Fort Espagnol tussen 13:00 en 15:00 uur.

Zaterdag 11 mei: 15:30-17:30 Grande Parade finale  (De grote eindparade)
Het hoogtepunt een waar groot maritiem spektakel. Deze parade verenigd alle deelnemers van de klein boten tot de grote zeilschepen, voor een majestueuze navigatie van de baai van Quiberon tot in het hart van de Golf van Morbihan. 


Bekijk de gehele programmering van La Semaine du Golfe.

Mocht je de La Semaine de Golfe van dichtbij willen bleven, dan kun je overnachten bij Camping de la Plage. Onze camping direct aan zee in de Baai van Quiberon, ligt op een steenworp afstand van de verschillende evenementen, 15 km. van de Golf van Morbihan, 8 km van Crac'h en op ongeveer 30 minuten van Vannes.  Camping de la Plage ligt in La Trinité sur Mer, een dorpje met een plezierhaven en bekend om zijn zeilwedstrijden.

Groeten van Bram van Camping de la Plage

Reacties

Populaire posts van deze blog

SLECHT WEER IN BRETAGNE ???

HOE VANG IK SCHELPDIEREN EN SCHAALDIEREN IN ZUID-BRETAGNE?

Wat betekent Ker in het Bretons?