BRETONSE KOEKJES


Vanavond, staat de beroemde biscuiterie Simon met zijn kraampje op Camping de la Plage. Gedurende het hoogseizoen kunt u op dinsdagavond zijn biscuits, taarten en andere heerlijkheden bewonderen en proeven. Biscuiterie Simon dankt zijn goede reputatie onder andere aan de Kouign Aman (een bretonse lekkernij, die u zeker een keer van uw leven geproefd moet hebben). Wekelijks staat Simon op de lokale markten in de omgeving zoals onder andere Carnac en La Trinité sur Mer.
Mocht u zelf ook een streeklekkernij wil maken, hieronder een populair recept van Simon:
Bretonse taart
  • 200 gram Bretonse boter (half zoute boter)
  • 160 gram suiker
  • het eigeel van 4 eieren
  • 220 gram meel
  • 4 gram gist
Meng de boter, voeg suiker toe, en daarna het eigeel en het meel. Meng het geheel.
Voordat het de oven gaat, besmeert u met een kwast het oppervlak van de taart. Dit is om te zorgen dat de taart een mooi gebruinde kleur krijgt. Vervolgens maakt u met een vork strepen op de taart, dit is voor de versiering.
De taart kan gevuld worden met jam of pruimenstroop. Vervolgens in de oven 35-40 minuten op 220 graden. De taart is tot drie weken houdbaar, maar smaakt het best na 3-4 dagen.
Smakelijk eten!!
Groeten,

Reacties

Populaire posts van deze blog

SLECHT WEER IN BRETAGNE ???

HOE VANG IK SCHELPDIEREN EN SCHAALDIEREN IN ZUID-BRETAGNE?

Wat betekent Ker in het Bretons?